You are currently viewing Modetendenser hos ungdommen i 2021

Modetendenser hos ungdommen i 2021

Mode er nok et begreb som betyder noget forskelligt for hver enkel person. For nogen er mode en livsstil eller en kunstform. For mange er måden vi klæder os på en måde hvorpå vi kan udtrykke vores indre, visuelt på vores ydre. Moden ændrer sig hele tiden og fluktuerer i takt med at der også sker ting i vores samfund. 

Hvis der er nogle som ikke er bange for at skabe nye trends indenfor mode, så er det ungdommen. Ungdommen er ofte den generation, som får nye trends til at brede sig, og som er mest åbensindede overfor nye måder at klæde sig på. 

Påklædning er en måde at udtrykke identitet

Når man er ung flyder man rundt i en tilstand hvor man er ved at finde ud af hvem man er, hvad man skal og hvor man hører til henne. Derfor giver det god mening at unge ofte fluktuerer mere i deres stil end ældre gør, fordi deres nysgerrighed til verden og til hvem de er, ofte bliver udtrykt igennem moden. Fx har man set mange unge med stofmundbind som dem fra XDdesign i forskellige mønstre. De tager udfordringer og vænner dem til kreativitet, som vi alle bør blive inspireret af. En ting man dog som ung trodser på godt og ondt er vejret. 

Når man bliver ældre, er det som om at spørgsmålet om praktisk vs stilet, går mere i den praktiske retning og valget falder på en uldfrakke og lange sokker hvis det er koldt. Hvoraf ungdommen ofte går med det stilede valg og trodser det danske vejr. 

Er det bare sådan at når man er ung så kan man ikke mærke kulden på de bare ankler, og kolde hænder på cykelstyret åbenbart ikke er lige så ubehagelige som når man bliver ældre? Vi ser i hver fald unge mennesker i sneakers, cowboybukser, korte toppe og tynde jakker, selv hvis det er koldt udenfor.